Sunday, November 21, 2010

S.E.P.I

Sepi hati terjadi lagi...
mungkin sampai mati aku sepi...
Biar senyum hadir dihariku...
Namun ini hanya ada di bibir...
di bibir saja...
Aku ini yg bisa mengerti...
Walaupun yg lain mau mengerti...
Namun berat beban hidupku...
Biarkan saja...
Biar saja hanya ku yg tahu...
Sejarah cinta dan hidupku...
Penuh duri dan byk ranjau...
Butuh kesabaran yg penuh...
Utk tetap ku berdiri...
Ada saatnya ku bicara...
Bila hatiku telah bulat...
Sepanjang ku bisa atasi semua...
Aku tetap diam...

Saturday, November 20, 2010

M.I.S.H

Mish sumthing or mish some1...tp ape n sape ye...x taw lahh..tp mmg ade pasaan rndu skang nie...teramat sgt...nape mesti nk rndu ye???sakit plak rasenye pasaan rndu nie...kdg2 rase x suke dgn pasaan nie...tp smuanya kan dtg dr ALLAH...trima dgn seadanya...dan yg pasti aku cube tuk elakkan...supaya aku sentiasa rase tenang...rasenye aku x mampu nk smpan lame2 lg...tp apa yg ptt aku buat ye...NOTHING...aku x mampu buat ape2 pun...ape yg bley aku buat...SABAR...SABAR...SABAR dan truskan BERSABAR...itu je yg dpt aku lakukan...slain dr aku menangis...mungkin dgn tangisan lega skit aku rasa...dan sntiasa berdoa pd-NYA...dan ape yg aku luahkan pd blog pun sdikit sbyk dpt melegakan ape yg aku rasa...rasanya takat nie jep coret2 aku...sekian...
'Aku yg kerinduan'

Friday, November 19, 2010

19/11/2010

Apa yg aku rasa saat nie???Apa yg aku rasa smalam???Apa yg aku rasa esok???
Gembira,Sedih atau Takut...
Tau ke dowg apa yg aku rasa???tak...dowg takkan tau sbb dowg yg suke menyakiti...betul ke aku atau salah ke aku???ptt ke dowg buat aku mcm nie???knapa aku mesti terima smua nie???takdir yg maha ESA...Aku redha dgn kehendak-MU...aku pohon berilah aku kekuatan tuk aku terus mrnghadapi sgala dugaan yg mendtg...
terasa berat tuk dipikul...terasa sakit tuk ditelan...tapi aku gagahkan demi mereka yg aku syg...siapa mereka???biarlah aku yg tau...knape aku sesedih nie???biarlah hati yg menyimpan...
bersabarlah 'hati'...smuga aku mampu bertahan...
 

Thursday, November 18, 2010

Aidiladha 2010

Assalamualaikum...
Hari nie da masuk hari kedua Aidiladha...nothing special...raya berjln seperti biasa...smlm kakak2 aku dtg lah rmah...tp hari nie dowg sbuk agknya...aku pun x berjln kemana...hubby kje x pat cuti...so aku melayan ank2 dirumah je lah...smlm kami beraya mah abh aku kat Bkt Berlian...ok lah...kami g pun x lame coz abh aku masih x brape shat lagi...kami mkn2 then balik...sempat lah snap beberapa pic...




nie kak long aku nga cbuk tgk tv...



nie kakak aku yg ke-3...sbalah ye yg nyebok tue ank bua aku yg 1st...kiranya ank kak long aku lah...



haa...yg nie mcm biasa lah...aku dgn hero2ku...cumillss tak...wawawa...



mase kat rumah aku...bergaya jep...



muke nk tension jep...wakakakak....



weeee....cumils x kami...lalalla...pasan kan...k lah takat nie jep aku conteng2...nk titon da....sekian wassalam...

Tuesday, November 16, 2010

Coret2 Aidiladha...

Assalamualaikum...
Salam Aidiladha pd semua keluarga dan sahabat handai...mlm nie agak sejuk...bkn mlm nie jer...tiap2 mlm pun sejuk gak...al-maklumlah skang kan musim ujan...Mlm nie tggal lah aku bersama suami dan hero2ku serta mak dan abgku...yg lain smuanya da blik kerumah masing2...ye lah derang nk beraya dirumah sndri n rumah mentua msg2 jgk kan...tahun nie raya biasa2 jep...takde yg spesel...skadar wat ktupat n masak rendang...kuih????mak aku mesti nk belinya...utk cucu2nya...adelah kuih bahulu,ros n bangkit...kek???aku rasa mcm takde mood nk wat kek...tgklah esok ker aku wat...heheheh...x tawlah ari nie aku mcm kekurangan MOOD plak...biasanya raya aku msti nk wat kek...tahun nie x plak...sorie lah pd smua family...esok2 klu rajin daku wat lah ye...hehehe...
Agenda utk esok...x kemana pun...stakat g raya mah abh jep...abh x brape shat...jdk kami smua merancang nk pegi jep braya rumah abh...mana2 pun bleykan...jnji dpt bersama smuanya...lgpun suami tersyg kne keja separuh hari esok...smuga smua berjln dgn lncar esok...
'SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA'

Monday, November 15, 2010

Can i Help U...

Assalamualaikum...
Can I Help You satu rancangan yg biasa berkumandang dlm radio ERA...aku x brape nk ingat pkul bape sbb aku x brape nk mengikuti segmen tu...Aku rasa segmen tu agk keras sdikit..bkn keras ape...segmen tu mcm merendahkan martabat bangsa kite sendiri iaitu bangse MELAYU...bukan aku nk wat tduhan melulu...tp bygkan lah biler yg dipanggil semuanya berbangsa MELAYU...mcm x ptt jer...rase mcm mengaibkan pun ade...itu pd pendapat aku...mmg lah kite x nmpak sape org tu...atau kite x knal sape org tu...tp pd sape yg mengenali org tu...ape pulak kutukan yg dowg dpt...rasenye mcm terlebih pulak rancangan sebegitu...spatutnya buatlah segmen yg lebih membina...bkn yg drop kan org lagi...knape x buat segmen yg dpt memajukan bangse melayu sendiri...kan lebih bgus...atau buat segmen bahasa inggeris utk yg x berape fasih...buat secara percuma...bkn ker lebih mulia dr mengaibkan org...aku pun x tau lah mcm mane org yg cipta idea nk buat segmen yg bley memalukan tu...sian pd mangsa2 tu semua...bersabarlah ye...maaf kpd radio ERA...ini sekadar pandangan sy sbgai rakyat malaysia...

"LEBIH BAIK kITA MENCARI KEBAIKKAN DARI KITA MENCARI KEBURUKKAN"

Sunday, November 14, 2010

Manusia Berhadapan Dengan 6 Persimpangan

Iblis Di Depanmu:
Mengajak manusia meninggalkan agama islam,
Sesiapa yang memenuhi ajakan iblis, maka hilanglah agama dari dirinya.

Jiwa Di Sebelah Kananmu:
Menghasut manusia melakukan perkara maksiat.
Sesiapa yang mengikuti tuntutan jiwa, maka hilanglah darinya nilai nyawanya.
Nafsu Di Sebelah Kirimu:
Mendorong manusia memenuhi syahwat.
sesiapa yang terdorong pada nasu, maka hilanglah akal dari dirinya.

Dunia Di Belakangmu:
Menghalang manusia dari memilih hari akhirat.
Sesiapa yang terpedaya pada hidup keduniaan, maka hilanglah hari akhirat dari dirinya.
Anggota Berada Di Sekitar Tubuhmu:
Menggalakkan manusia melakukan dosa.
sesiapa yang mematuhi kehendaknya, maka hilanglah syurga dari dirinya.

ALLAH Di Atasmu:
Membawa manusia menuju ke syurga.
sesiapa yang sentiasa bertaqwa akan mendapat keberkatan dan keampunan.
orang yg meninggalkan larangannya, maka hilanglah kejahatan dan terlepas dari seksaan.

Saturday, November 13, 2010

DOA

Tuhan,
Dalam keresahan aku bagaikan
terseksa oleh perbuatan
Terlanjur meniti perjuangan
Hidup yg penuh dengan dugaan

Tuhan,
Betapa aku rebah terlena
Lemas menghadap cabaran
Dunia remaja ku turut rasa
Akhirnya tersadai dijalanan
Tuhan,
Maha kuasa diri-mu Tuhan
Kau beriku cahaya kesedaran
Laluku terjaga dari impian
Tuhan,
Kupohon keampunan
Segala perbuatan tiada batasan
Ampunilah aku oh Tuhan
Ampunilah

Tuhan,
Kuserahkan diriku padaMu
Kusujud menyembahMu
Dengan titisan air mataku
Terimalah taubatku oh Tuhan ku

KURUS ATAU GEMUK????

Assalamualaikum...
selamat pagi malaysia...cuaca pagi nie mendung,sejuk dan hujan...sedap sungguh tdo tp malangnya x pat aku nk tdo smpai tengahari...da biase bgn seawal pg...anakanda aku yg kecil tu smemangnya bgn pepg bute lg...xde can mamanya nk tdo lame2...huhuhu...biasalah klu ade ank kecil kan...kne byk bersabar skit...dugaan pasti bnyk...lgpun bgn pg2 aku nk exercise...rasenye bdn da makin membesar suda...huhuhu...sedey btul...memndangkan aku da bkk citer psl bdn nie aku nk lah citer psl 'Kurus atau Gemuk'...
 rasenye semua wanita2 n gadis2 dlm dunia nie sgt2 mengidamkan bdn yg cantik n seksi...seksi ker???hehehe...mestilah kan nk bdn slim melim kan...sapelah yg nk gemukss kan...opsss...aku gune bhase yg comel skit lah...sape nk montok kan...aku pun xnk...tp bley ker??mmpu ker??aku tny2 dri sendri...bley ker aku jdk kurus spt yg aku idam2 kan...antara owg yg sgt aku kagumi ialah...
haa...nielah...beliau sgt2 cantik...sgt manis...cute...beliau pndai jg bdn...aku teringin tuk dpt bdn yg slim melim cam beliau...tp mmpu ker ekk...rasenye susa kot...ye lah aku da beranak 3...nk trun 1kilo pun blum tentu bley...kne lah aku byk bersaba...bler montok nie kurang keyakinan diri...nk pkai bju atu seluar ape pun susa...sampai pening2 pale aku pikirkan...sadis toll...suami...ye mmg x kesa..biler aku suara kan aku nk kurus...ye akan bg aku semangat...x penah ye drop aku...ye x kesa aku nk kurus ker atau bdn aku cam skang ker...tp aku yg xnk coz aku nk jg kesihatan aku...bkn sekadar nk jg kecantikkan aje...tp nk jg kesihatan juga...klu da montok bdn cepat letih...yg x best tue bler byknye spare2 tyre...alahai...malunye...apelah yg ptt aku buat nie...diet???sememangnya aku berdiet...kdg2 aku give-up juga...bile dtg give-up tue aku cpt2 sedarkan diri aku nie supaya berusaha keras...bkn senang nk jdk senangkan...biler owg yg montok nie slalu akan digelakkan owg...nape ye???ptt ker kte nk gelakkan owg  kutuk owg???jgn lupe 'tuhan byr cash'...ari nie kite gelakkan n kutuk owg...akan dtg kite balik yg kne...aku slalu ngatkan diri aku jgn suke ngate owg...bler terasa nak ngate owg aku akan cpt2 istifar..takut kne kat diri sendiri balik...jdk x payah lah nak pertikaikan bdn owg lain...jg bdn sendiri suda...kurus atau gemuk bkn masalah owg lain tp masalah kite sendiri...
semoga aku mampu kuruskan badan lps nie...
i'ALLAH...  

Friday, November 12, 2010

HANYUT....

Harus bagaimana lagi...dan terus begini...dgr kan aku...lihat kemataku...cukup suda kau menghukum...salahku tetap salahku...benarkan ku berbicara...agar bisa pulih semua...namun harus...sampai bila...kau kan diam...seribu bahasa...maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu...fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu...bagaimana ku nanti...bila tiada mengganti...yang ku ada hanya kamu saja...saat mata terpejam...hanya kau ku terbayang...menghapus semua segala resah dijiwaku...saat mata terbuka...kamulah yg pertama...tak mampu aku bayangkan hidup tanpa dirimu...maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu...fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu...bagaimana ku nanti...bila tiada mengganti...yg ku ada hanya kamu saja...aku mmg bersalah...slalu saja...mengabaikanmu...tapi dah ku sedari...segala perih yg kau lalui...ku terlupa kau terluka...maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu...bagaimana ku nanti bila tiada mengganti...yg ku ada hanya kamu saja...bagaimana ku nanti bila kau tak disisi...yg ku ada HANYA KAMU SAJA...

PERLU ATAU TIDAK??

Assalamialaikum...
hallooo...hallooo...hallooo...suda mlm time tuk mama update blog...hehehe...lame btul nk tgu hero2 tido...mereka da tdo mama free lah skit kan...hehehe...mlm yg dingin n byk nyamuk nie tbe2 trase mcm nk crite psl "Perlu atau Tidak"...ape yg perlu?? ape yg tidak?? 
Salah satu cntoh tuk perlu atau tidak dr segi make-up...perlu ker kte mengunakan make-up...atau tidak...pasti jawapannya perlukan...hanya segelintir kaum hawa jer yg akan kate tdk...knape ye????mereka akn kate make-up adalah utk KECANTIKKAN...mngkin benar...tp klu da touch-up setebal2 nya...cantik ker tue...oppsss...x mksudkan sesape ye...boley kte menggunakan make-up...tp jgn lah terlmpau over sgt smpai mendtgkan kutukan owg...kan x sdap didgr tue...kdg2 bler daku hang out...daku akn nmpk kaum2 hawa yg make-up mereka masyaallah...da mcm opera cina pun ade...nape lah nk make-up cenggitu...x perasan ker mereka yg owg lain dok pndng n ngate dowg...bkn nk pegi mane pun kan...takat kluar g jenjln jer...bkn p function2 hebat pun...bkn nk p anugerah berprestij pun...hehehehe...sekadar natural suda lah...
kdg2 daku tgk remaja2 zaman skang nie pun menggunakan make-up mengalahkan mama2 yg ade dlm dunia nie...sungguh daku x pnh ber make-up swaktu dolu2 kala...ank da 3 pun daku x pndai sgt mengenakan make-up...x tau lah mngkin daku x biase atau x brape suke...wlupun daku kurang ber make-up...tp daku masih beli brangan make-up...tue pun ala kadar saja...x terlalu ghairah dgn barangan make-up nie...




nie jelah brgan make-up daku...sgt simple jer...daku x pndai mengenakan lipstik...daku hny pkai lip gloss saja...mngkin klu tgk wanita2 yg lain brangan make-up mereka satu almari agknye...oppsss..terlebih suda...hehehe...masing2 pny citarasa kan...lain owg lain pendapatnya...slalunya owg akn kata...'nape x make-up nnt suami cari lain'...takde maknenya...bkn kerna x make-up suami cari lain...mngkin kerna dr si isteri itu sndiri...jdk jgn salahkan make-up plak...hehehe...
paling daku x berkenan bile ade kaum hawa yg pegi psr pun nk pkai make-up tebal2...tah mandi atau tdk wallahualam...ape kehalnya pegi psr pun nk mcm tue...sape yg nk pndng...bkn ker pkai cantik2 hanya tuk suami...so wat pe nk pkai mcm tue...pelik lah...mngkin mereka rase cantik agknya...xpe lah...itu dri mereka kan...mcm yg daku kata td lain owg lain pendapatnya...tp ape yg paling penting adalah.....
"kecantikkan bkn stakat dr paras rupa...tp kecantikkan adalah dr dlm dri...dr hati kita yg tulus ikhlas..." 

Thursday, November 11, 2010

Pengalaman

Assalamualaikum...
kembali bersiaran skali lagi...Kembalinya daku kali nie utk berkongsi tentang pengalaman aku berkerja...skarang nie pun berkeja gak..keja jg rumahtanggaku...lalalalala...crite psl pekerjaan...aku paling suke sewaktu aku keja di 'KFC'....seronok sgt...mmg payah nk lupe semua kenangan kat situ...keja kat kfc agak mencabar skit lah...bkn takat mencabar jep...abis luke2 tgn,kaki,leher maupun muke...klu dok kat cashier takde lah cedera pun...cashier tugasnye amik pelanggan jer...mase mule2 aku diambil berkeja kat situ...aku interbiuw dgn Sir Nishan...ye antara manager yg paling sporting kat situ....keja ngan ye sgt senang...ye pun sorg manager yg amik tau tntng kebajikan staff2 ye...nak tgk ye mara...jgn harap lah coz ye x pnh mara...klu ade staff yg wat salah ye akn wat 'table talk'...sekurang2nya bile ye wat gtu staff xde lah malukan...ye pndai amik aty staff...selain dr ye manager yg amat aku kagumi Sir Muis n Miss Aida...dowg pun sgt sporting same mcm sir nishan...itu antara manager2 fav aku lah...
Mase mula2 aku diambil berkeja dowg letak aku kat cashier...seyez aku kne buli ngan staff yg lme kje kat situ...mmg nk menangis mulenye...tp aku gagahkan dri demi ank2 aku...mule2 aku x rapat dgn sesape kat situ...aku x pandai sgt nk berkawan...mujur lah abg aku kje kat situ...xdelah boring sgt...kat kfc x perlu risau tentang mane nk makan...staff mmg dpt meal masing2...x pyh nk rebut2...heheheh...aku x amik pun meal aku...slalunye aku bwk balik bg ank2 yg mmg da menanti kat rumah...maklumlah time tue papa dowg masih blaja lg...so jarang lah dowg dpt mkn kfc...mama dowg da kje kat situ smpai da xnk mkn g da mereka...hehehehe...
lpas dr sebulan aku pun ditukarkan department lain...jgn terkejut coz aku ditempatkan ke department COOK...mmg aku yg mtk coz aku mls nk layan costemer yg tah pape...dok kat cook kte x nmpk owg2 tue semua...biler masuk jep kat cook mcm biase aku dibuli lg...kali nie aku dibuli oleh kaum adam...kaum adam tu plak sahabat merangkumi adik aku...kami mmg sgt rapat da mcm adik beradik...Rudy namenye...skang ye pun da jdk manager...rudy byk bg tnjuk ajar kat aku...tntng semua...ye mmg x kdekut ilmu...smpaikan aku dpt recognize utk cook department...semuanya kerna tnjuk ajar ye...thank u Rudy...bler da kne masak aym nie mestilah kne wat keja berat kan...antara keje2 yg aku ase mmg mencabar diri aku nie biler ade katering order...adushhh..mmg sakit ar pastue...mane x nye...bler ade kilang2 yg order aym2 tue bkn skit2...order smpai beratus2...kdg2 beribu pun ader...slh satu cntoh aym katering mcm kat bwh nie...




nie bru bape colla jer...mmg sakit sume anggota bdn lah...tobat aku nk handle katering...flat abis aku pastue...slalunye biler ade order cm nie kiteowg akn masuk keja kul 3pg...siankan...nasib skang da benti kje...hehehehe...tp xpe lepas je siap msk n packing sume kiteowg akn dpt habuan msg2...



nielah habuan yg kami dpt...bkn nie jer mcm2 lg...2 dlm kfc...lua kfc x kire lg...hehehe...sronok kje kfc nie...mkn jer lahh...dok kat cook n back-up lah untung...mkn jer...jgn jeles cashier...hehehe...



rndu plak nk kje balik...walaupun kje aku x memerlukan pakaian formal atau pakai high heels n make-up...aku enjoy n hargai pekerjaan aku...bialah owg nk kata keje aku x standard atau busuk bau aym...lantak lah...aku x mtk duit kowg pun n x nyusahkan kowg pun...lalalalala...aku bahgia kje situ...

'I Love KFC'...thanks kpd semua manager n staff yg byk membantu slame nie...love u all...

A.K.U

Assalamualaikum...
slamat mlm pd semua...bler mlm tibe mase tuk aku berehat...hehe...al-maklumlah hero2 da tdo semuanya...papanye pulak takde mlm nie...suami tersyg pulang kekmpung kerna nk anta mama,abh n ainn pg t...berangkatnya mereka ke kuwait...smoge slamat perjlnn mereka pergi dan balik...kpd kakak sygku...kak yong...saba menanti yerr...
actually mlm nie tbe2 aku rase mcm nk bercrite tntng idup aku nie...dlm erti kate lain tentang diri aku...sape aku????ape yg terbuku dlm aty aku????ape yg bermain difikiranku????
menjadi persoalan plak kan...hehehe...aku x lah sebaik mane...x secantik mane...x sepandai mane...tp disebabkan terlalu byk kisah yg terjadik dlm idupku...aku menjadi kuat dan kental spt skang nie...hurmm...pyh tuk diluahkan...sakit tuk ditelan...perit tuk menerima...sejak dr kecil smpai skang aku mnja ngan abh...wlupun abh grang dgn ank2 yg lain tp dgn aku tdk...kne mara sikit2 tu biaselah...nk kate kne pukul x pnah...sbb tue aku degil kot...hehehe...aku x tau nape biler dgn abh aku rase sgt sensitif...abh bg sgale yg aku mau...x pnh abh menolak...setiap kali raya...bler aku salam n cium tgn abh aku mesti menangis...sebaliknya dgn mak...bkn aku x syg mak...n bkn aku kate mak x syg aku...mungkin dulu aku terlalu nakal smpai kurang perhatian yg mak bg pd aku...n sgale perhatian tue dialihkan pd abg joy...aku x kesa wlupun ade jga terasa skali-skala...tp xpe...n aku jga snggup berkorban demi mak...kerana mak n abh byk sgt membantu aku...terima kasih ya ALLAH kerna tlah kurniakan hambamu ini ayah dan ibu seperti mak n abh...saat aku terluka mereka sentiasa disisi memberi aku kekuatan...mereka dpt menerima aku seadanya...sedangkan byk dosa2 yg tlah aku lakukan pd mereka...tp mereka tetap menerima aku...terlalu sulit tuk aku critekan...kerna aku seorang insan yg suke memendam perasaan...biarlah aku sendiri yg merasa...biarlah aku sendiri yg sakit menanggung...aku REDHA...




nielah aku...NURZIAH ABU BAKAR atau lebih dikenali sbg NOJIE...booolllaaatttssss kan aku...heheheh...sblm kawen aku kurus lah...skang da 3 owg ank...pyah sgt nk kurus da...aku kawen dlm usia 21 tahun...mude kan...klu owg lain akn ckp 'blum puas enjoy'...lantak lah...da tertulis aku kawen umur 21 tahun...mungkin ade kisah sebaliknya...BIARLAH RAHSIA...pd sesiape yg da tahu kisah tue...keep as secret ye...ngeee...nk tahu tak siape sebenarnya yg da menambat kaw-kaw aty aku nie...



nielah owgnye...montokss kan mcm aku...hehehe...kami sgt bahagia...klu slisih fhm tue adat lah kan...lupe mau kasi tau namenye...name suamiku yg hebat nie ALIFF MUSTAFAR...beliau slalu wat aku tergelak smpai tertonggeng2...aku sgt happy dgn beliau...ade jga kisah yg terjdk antara aku dan beliau...tp bialah aku menyimpannye jauh disudut atyku...yg penting aku da pun bahgia dgn beliau...berkat kesabaran aku semuanya berubah...ALHAMDULILLAH...
HARGAILAH MEREKA YG ADA DIDEPAN MATA...SELAGI MEREKA MASIH BERNAFAS...KERNA SETIAP PERTEMUAN PASTI ADE PERPISAHAN...JGN BILER TIBENYA PERPISAHAN BARULAH KITE SEDARI YG KITE TLAH MELUKAI MEREKA...

Wednesday, November 10, 2010

TITI N YAYANG......

Assalamualaikum...
slamat siang semuanya....asik tgk cter indon jer...ckp pun da mcm indon...lalala...msti tertny2 apalah story aku tengah2 ari bute nie....Apalah mksud 'Titi n Yayang' tu an...haaa...titi n yayang mampu buat aku tersenyum....Titi n yayang adalah name bg kucing2 kesayangan aku...Kucing haiwan kesayangan NABI MUHAMMAD S.A.W...Fakta menyatakan kucing dpt menghilangkan stress adalah sgt tepat...x percaya cubela bela kucing...Sgt senang bile tgk aksi2 lucu mereka...Macam Titi n Yayang aku...geram jer tgk kucng2 tue main2...nama mereka agk old skool...actually name sebenar kucing2 tu Siti n Dayang...hehehe...tu semua pengaruh dr crite Siti kelembai n Dayang senandung...nk tau sape kah gerangan yg memberi name yg canggih tu...Mak aku yg bg...2 psl old skool...hehehe...sape lah siti n dayang nie kan...




nielah titi...titi nie pndai skit bergmbar...dan titi nie suke sgt dgn akif n adam...



nielah yayang...yayang nie gelap mcm dayang senandung...sbb tue mak bg name tue...hehehe...
kucing2 nie x buang bersepah...aku da ajar mereka jgn bersepah buangnye tu...jdk mereka buang dlm bekas yg da aku sediakan...kucing pun dgr katekan...
Pd mereka yg suke sepak terajang kucing2 yg ade dlm dunia nie...insaflah...mereka haiwan yg memerlukan kasih syg seperti kite...mereka juge makhluk ciptaan AllAH S.W.T...manelah tau kucing2 tu dpt mendoakan kite...
JGN JADIK PEMBULI KUCING!!!!!